Και ξεκινάω εγώ πρώτος....Το παρακάτω σκηνικό είναι πραγματικότητα...
Τον Δεκέμβριο του 2003 σπούδαζα στην Ελβετία ακόμα και έκανα το μεταπτυχιακό μου. Η σχολή της κοπέλας μου ήταν πάνω σε ένα βουνό, που ήταν ένα ξενοδοχείο που είχε χτιστεί το 1899 και περιέθαλπτε τραυματίες από τους δύο παγκόσμιου πολέμους...Ευτυχώς η δικιά μου σχολή ήταν στην πόλη κάτω στις όχθες της λίμνης της Γενέυης.
Αν και υπήρχαν άπειρες ιστορίες και μου είχαν πει αρκετές για φαντάσματα και γιατί τα υπόγεια ήταν κλειδωμένα και ούτε οι καθηγητές κατέβαιναν εκει, σαν δυσκολοπιστο άτομο που είμαι δεν είχα πιστέψει λέξη γιατί απλά δεν πίστευα. Λοιπόν ένα βράδυ (από τα πολλά που κοιμόμασταν εκεί μαζί) δεν μπορούσα να κοιμηθώ και σηκώθηκα να βγω στο μικρό εκείνο μπαλκόνι να κάνω ένα τσιγάρο απολαμβάνοντας την ησυχία παρόλο που είχε τρομερό κρύο...Το μικρό μπαλκονάκι του δωματίου της κοπέλας μου έβλεπε σε ένα χώρο με γρασίδι που τελείωνε σε κάγκελα γιατί από κάτω ήταν ο γκρεμός του βουνού και έβλεπες από εκει την λίμνη της Γενεύης και τις προ¶λπεις.
Που λέτε λοιπόν σηκώνομαι από το κρεβάτι και πάω προς το μπαλκόνι...με το που τραβάω την κουρτίνα (τα φώτα ήταν κλειστά) βλέπω μία άσπρη γυναικεία φιγούρα με ξανθιά μαλλιά με ένα άσπρο λαμπερό φόρεμα που έμοιαζε με νυφικό που είχε ουρά (το φόρεμα) να ανεβαίνει κάτι σκαλοπάτια και να πηγαίνει προς το κτίριο της σχολής.....χωρίς δεύτερη σκέψη τραβάω την κουρτίνα και τρέχω στο κρεβάτι...κουλουριάζομαι δίπλα στην καλή μου και δεν έκλεισα μάτι όλο το βράδυ.....
Ποτέ δεν θα ξεχάσω εκείνη την γυναικεία φιγούρα αλλά και το τρελό καρδιοχτύπι μου έζησα εκείνο το βράδυ....
Το επόμενο πρωί το συζήτησα με κάτι φίλες της κοπέλας μου που ήταν εκεί 3 χρόνια και μου είπαν μία άλλη ιστορία που τους είχε τύχει...αλλά αυτό άλλη φορά...
Και για του λόγου το αληθές η ιστοσελίδα της σχολής της κοπέλας μου είναι η αξής...η σχολή λέγεται SHMS
www.shms.com